Vangst

Vangst
een kabinet van angsten en verlangens 2011

Regie, tekst en vormgeving Vangst, voorstelling in theater in de openbare ruimte, première 5 augustus 2011 Theaterfestival Boulevard, Festival Bies!, Corrosia Almere, Kunstenfestival Grenswerk, Oerol festival, tournee Wales: Bangor, Cardiff, Swansea, National Eisteddfod Festival

Korte video impressie 4:15”

De afgelopen jaren heeft Roos van Geffen een grote verzameling angsten en verlangens aangelegd, gekregen van toevallige voorbijgangers op straat. Zittend aan een tafeltje met een typemachine, had zij bijzondere en vaak openhartige ontmoetingen. Deze verzameling vormde het uitgangspunt voor de voorstelling Vangst. In het kabinet van angsten en verlangens, dat steeds op andere plekken in de openbare ruimte staat, hoort het publiek de vaak bijzondere bekentenissen, terwijl twee performers, een man en een jonge vrouw, verstrikt raken in een steeds dansanter en persoonlijker wordend duet.

Concept en regie: Roos van Geffen, dramaturgie: Yvonne Franquinet, performers: Anne van Balen en Fabián A. Santarciel de la Quintana, zakelijke leiding Stichting Immens: Rachel Feuchtwang, productieleiding: Esther van Rooijen

CCQ Art Brussels: The sensual pouring of salt preserves the picture I’ll take with me as I leave. Desires and fears are preserved in my brain.

BBC Radio Cymru: ‘A fantastic and subtle performance …(…)’

Leeuwarder Courant:  doodsangst en het verlangen naar liefde en intimiteit komen prachtig samen

NRC Handelsblad Fraaie verstilling is er bij Vangst van Roos van Geffen (…) Eerst teder, daarna genadeloos. De zeer geconcentreerde actie is bij vlagen meeslepend. Het is aan de toeschouwer om de performance te verbinden met de verhalen over angst en verlangen.

Geert Overdam, directeur Theaterfestival Boulevard Roos van Geffen met Vangst, een kleine voorstelling over angsten. Echt ervaringstheater, dicht op je huid. De noodzaak om ons dit te laten meemaken, voel je tot diep in je lichaam. En dat is precies wat kunst voor mij betekent: adem en bloed.