Vleesch

Vleesch

Scenografie voor Vleesch (toneelbewerking van de film La Grande Bouffe) Annette Speelt, regie Theo van Gogh, première 13 september 2003

 

Drie vrienden trekken zich terug in een vakantiehuisje om zich te wijden aan hun gezamenlijke passie: eten. De voorstelling vertelt over een volgevreten samenleving. Maar ook over onvoorwaardelijke liefde; over een vriendschap die onsterfelijk blijkt.

Centraal staat de lange eettafel met op de achtergrond drie ijskasten vol eten. Als de ijskasten leeggvreten zijn, zijn dat de lijkkisten. Het decor oogt als een filmset.

Acteurs: Kristen Denkers, Astrid van Eck, Marijn Klaver, Thijs Römer, Michel Sluysmans, vertaling: Igmar & Rik
, licht: Serge van der Krieken, 
styling: Jorrien Schoneveld, 
fotografie: Ben van Duin

Volkskrant 15 september 2003 Marian Buijs: “…Van Gogh perfect in chaos van vreten, boeren en scheten…De voorstelling kruipt onder je huid. Achteraf zijn de beelden nauwelijks je kop uit te branden…”

 

Telegraaf 15 september 2003 Peter Liefhebber: “…uitstekend acteren, wat de zaak uittilt boven een puur fysieke prestatie. Uitstekend getimed, ook de dunne dialoogjes, levendig en vol humor, niet in de laatste plaats door de grappig en consequent uitgewerkte rol van Astrid van Eck…”

 

Algemeen Dagblad 15 september 2003 Mirjam Keunen: “…Het eenvoudige verhaal grossiert in platheid en zwarte grappen, maar de eenzaamheid en leegheid zijn schrijnend voelbaar…”