Hema

Hema

Aan het senior management team van de HEMA deelde ik in het voorjaar van 2017 mijn ervaringen met de HEMA, aan de hand van een voorgelezen brief, direct gericht aan CEO Tjeerd Jegen en zijn team.

In het najaar van 2015 gaf ik een presentatie aan het personeel van de design- en marketing afdeling HEMA hoofdkantoor Amsterdam tijdens de jaarpresentatie van de HEMA oktober 2015. Hierin gaf ik mijn visie op hoe het assortiment overzichtelijker en beter zou kunnen worden. Deze visie werd zeer enthousiast ontvangen.

Op uitnodiging van head of design HEMA Tanja Soeter gaf ik mijn visie op de HEMA

Tjeerd Jegen CEO HEMA 10 juli 2015, in antwoord op een brief die ik stuurde naar aanleiding van een kapotte maillot:

(…) ‘Wij hebben onlangs een grote bijeenkomst gehad op het Support Office van HEMA Amsterdam. Hierbij waren 1000 collega’s aanwezig vanuit onze winkels, distributiecentra, bakkerijen en het hoofdkantoor. Tijdens deze bijeenkomst heb ik uw brief voorgelezen. Deze geeft namelijk haarfijn aan dat de kwaliteit die juist zo belangrijk is voor onze producten onvoldoende aandacht heeft gekregen.

Uw brief heeft mij geholpen om aan iedereen duidelijk te maken dat kwaliteit de hoogste prioriteit moet zijn voor HEMA. Zeker als wij weer de eerste keuze willen worden voor dagelijkse nodige en leuke dingen. Ik kan u vertellen dat uw brief met luid applaus werd ontvangen.’ (…)

 

Als voorbereiding op de presentatie maakte ik een serie foto’s van buurtbewoners, met de vraag: Wat is je favoriete HEMA product? Dit was de inspiratie voor de HEMA actie #ONMISBAARHEMA